| RWDM-middenvelder Alexis De Sart in een kopduel met Louis Verstraete van SK Beveren (archieffoto).

RWDM krijgt Beveren naast zich bovenaan Challenger Pro League

11/03/2023

SK Beveren heeft vrijdagavond met 0-1 gewonnen van Beerschot op de derde speeldag van de play-offs om promotie in de Challenger Pro League. Door de nipte overwinning heeft Beveren voorlopig evenveel punten als leider RWDM.

Ondanks de vele kansen in de eerste helft, gingen beide ploegen rusten zonder te scoren. Na het uur voerde Beveren even de druk op, maar de thuisploeg reageerde met aanvallend voetbal. Scoren lukte evenwel niet.

Aleksandar Vukotic verloste de bezoekers uiteindelijk in de 88e minuut met een kopbalgoal na een hoekschop. Beveren staat voorlopig tweede met 49 punten, evenveel als leider RWDM dat zondagnamiddag in het eigen Edmond Machtensstadion nog tegen Club NXT speelt.

Beerschot telt 42 punten en volgt op de derde plaats in de tussenstand van de play-offs om promotie.