RWDM mag weer tot 1.500 supporters ontvangen in Machtensstadion

JP
© BRUZZ
26/08/2020
Ook in:
nl fr

Vanwege corona vinden de voetbalcompetities al maanden zonder publiek plaats. Tot de meest recente Veiligheidsraad de deur daarvoor op een kier zette. Het plan van RWDM-manager Thierry Dailly kreeg gehoor: maximaal 1.500 bezoekers worden toegelaten in het Edmond Machtensstadion. Dat is alvast goed nieuws met het oog op de eerste Zwanzederby tegen Union op 26 september.

De club is kondigt aan dat ze, in samenwerking met de gemeente en de burgemeester, voor de volgende thuiswedstrijd tegen LOMMEL SK tussen de 1.300 en 1.500 supporters mag ontvangen. "We zijn alvast blij jullie opnieuw te mogen verwelkomen in onze tempel," schrijft de voetbalclub op haar Facebookpagina. Het nieuws wordt bevestigd door burgemeester Catherine Moureaux (PS).

De beschikbare plaatsen worden exclusief toegewezen aan abonnees en sponsors. "We zullen alle veiligheidsmaatregelen voorzien die door de Pro League en de overheid zijn opgelegd," klinkt het.

Woensdagochtend kwamen de burgemeester van Molenbeek en RWDM tot een akkoord over die veiligheidsmaatregelen. Er zal anderhalve meter zitten tussen bezoekers die niet bij dezelfde bubbel horen, er worden families van maximaal vijf personen toegelaten en mensen mogen niet allemaal tegelijk naar binnen. Ze zullen ook zoveel mogelijk andere deuren gebruiken om elkaar niet tegen te komen.

Edmond_Machtens_3_Stadion_BRUZZ_ACTUA_1611_(c)_Bart Dewaele.jpg

Het Edmond Machtensstadion.

In normale omstandigheden huisvest het stadion 12.000 bezoekers. RWDM zal voorlopig alleen abonnees en sponsors toelaten. Hoe de voetbalclub die zal kiezen, is nog niet bekend. Maar burgemeester Catherine Moureaux en RWDM-manager Thierry Dailly denken dat het niet zo'n vaart zal lopen.

Moureaux is wel erg tevreden dat de club zal kunnen heropstarten met publiek. Ze hoopt erop dat de club nog een aantal maanden volgens hetzelfde regime zal kunnen blijven werken.

In ieder geval is de terugkeer van de supporters goed nieuws voor de eerste, langverwachte Zwanzederby in een officiële competitie tegen Union. Die wordt op 26 september in het Machtensstadion gespeeld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni