| RWDM museum van Thierry Gobbe

RWDM-museum van Thierry Gobbe telt al 30.000 stukken

Fauve Deldime
© BRUZZ
08/04/2023

Racing White Daring Molenbeek, kortweg RWDM, heeft veel supporters, maar Thierry Gobbe is een ras apart. De man van 57 is al heel zijn leven grote fan en verzamelt alles wat met zijn favoriete club te maken heeft. Om die te eren heeft hij een museum gebouwd naast zijn huis voor zijn mooiste stukken.

Thierry woont niet in Brussel, maar heeft veel liefde voor de Brusselse voetbalclub RWDM. Dat heeft hij te danken aan zijn grootnonkel. Thierry zakt elke match af naar Molenbeek en gaat zelfs mee op verplaatsing.

Ondertussen is hij 40 jaar bezig met verzamelen van alles wat te maken heeft met RWDM. De collectie telt maar liefst 30.000 stukken, waaronder een 400-tal truitjes. Thierry vindt het belangrijk dat truitjes effectief gedragen zijn door de eerste ploeg tijdens een match. “Ik heb vijf dagen geleden eindelijk een truitje uit 1979 bemachtigd van Johan Boskamp."

Zijn favoriete object? “Een bronzen trofee die ik heb gevonden in de containers voor het stadium nadat ze een eerste keer failliet werden verklaard.” Die kwam van het toernooi Ciudad de Palma in augustus 1978. “Ze hadden er al de naam van een andere ploeg op gegraveerd, maar wij hebben toen gewonnen waardoor ze het opnieuw moesten graveren.”

Al wie spullen heeft liggen in verband met RWDM en die wil wegdoen, kan terecht bij Thierry. Ook wie, net als RWDM-supporter en Brussels minister Sven Gatz (Open VLD), het museum wil bezoeken, moet met hem contact opnemen via thierry.gobbe@gmail.com. De precieze locatie deelt hij liever niet publiekelijk.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni