| Kylian Hazard scoorde het derde doelpunt tegen Lierse.

RWDM na eerste speeldag promotieplay-offs al zes punten voor op Beveren

26/02/2023

RWDM beleefde een perfecte start van de play-offs die beslissen over welke ploeg volgend jaar naar de Jupiler Pro League mag. Het won zelf met 3-1 van Lierse, terwijl achtervolger Beveren verloor.

Alle doelpunten in het Edmond Machtensstadion vielen na rust. El Ouahdi scoorde in de 47ste minuut de 1-0. Tien minuten later dikte Botella de voorsprong nog aan.

Het duel leek gezapig naar het einde te bollen, toen Lierse onverwacht een penalty kreeg. Van Acker maakte de 2-1.

In het slotkwartier nam Kylian Hazard alle twijfel weg, 3-1.

RWDM heeft in deze nacompetitie, die over tien wedstrijden loopt, nu zes punten voorsprong op Beveren. Dat verloor zaterdagavond in West-Vlaanderen met 3-0 van de beloften van Club Brugge. Beerschot volgt op tien punten.

Volgende zaterdag speelt RWDM in Beveren. Als daar gewonnen wordt, ligt de weg naar de hoogste klasse wijd open.