RWDM pakt punt onder nieuwe coach

© brusselnieuws.be
31/01/2016

Christian Rits is niet met een zege kunnen debuteren als coach van RWDM. Hij zag zijn spelers in Halle wel een achterstand goed maken. In tweede klasse deed White Star een goede zaak.

Halle en RWDM maakten er een boeiende en felbevochten partij van, met kansen aan beide kanten. Kort na de rust klom Halle na een mooie aanval op voorsprong, maar nog geen vijf minuten later zorgde RWDM-spits Onyeka met een knappe solo al voor de gelijkmaker.

Aan die 1-1-stand veranderde nadien niets meer. RWDM staat zo op de 9de plaats in de klassering.

Het was de eerste wedstrijd voor nieuwe trainer Christian Rits, die afgelopen week de ontslagen Danny Ost verving.

Het kleine Halle had zich goed voorbereid op de ongeveer 400 meegereisde supporters uit Molenbeek, met onder meer een grote feesttent achter het stadion.

Tweede klasse
Twee reeksen hoger won White Star met 1-2 bij middenmotor Deinze. Een belangrijke overwinning voor de ploeg van John Bico, want White Star klimt zo naar de 3de plaats in de stand.

Union speelt zondagnamiddag tegen Seraing.