| Théo Gécé.

RWDM plukt jonge middenvelder weg bij Charleroi

© Belga
21/06/2021

RWDM heeft zich verzekerd van de diensten van Théo Gécé. De verdedigende middenvelder komt transfervrij over van Sporting Charleroi, zo maakte de Molenbeekse 1B-club maandag bekend.

Gécé doorliep de jeugdreeksen van de Carolo's en werd vorig seizoen toegevoegd aan de A-kern van de Henegouwers. Eind februari haalde hij voor het eerst de wedstrijdselectie, maar aan spelen kwam de middenvelder niet toe. In het Edmond Machtensstadion hoopt hij meer minuten te verzamelen.

De twintigjarige Gécé is de eerste aanwinst voor RWDM deze zomer. "We hebben 15 spelers van de vorige kern kunnen behouden. Dat is een goede basis waarop we zullen voortbouwen", zegt sportief directeur Julien Gorius. "We willen op elk vlak verbeteren ten opzichte van vorig seizoen. Daarom mikken we op 6 à 7 nieuwe spelers. Het idee is dat die allemaal meerwaarde bieden aan de ploeg."

Daarnaast breidt RWDM ook de technische staf uit, met een voltijdse video-analist en physical coach. "En ook de medische staf wordt versterkt", aldus Gorius. "Het is onze ambitie om RWDM te laten groeien. Dat doe je niet alleen door spelers te halen, maar ook de structuur en infrastructuur te verbeteren. Daar zijn we dagelijks mee bezig." RWDM hernam maandag de trainingen na een pauze van zes weken. Op 1 juli maakt de Pro League de kalender van 1B bekend.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni