RWDM sluit degelijk seizoen af met klinkende zege

25/04/2021
Updated: 25/04/2021 21.00u

Na een reeks van acht wedstrijden zonder overwinning, weten de Molenbekenaren op de slotspeeldag weer wat winnen is. Lierse ging na de perfecte match met 0-3 voor de bijl. RWDM eindigt in zijn eerste seizoen in 1B op de zesde plek.

RWDM wilde een wisselvallig seizoen op het Lisp afsluiten met een tiende zege. Een heel gemotiveerde en hardwerkende ploeg greep Lierse bij de keel. Ribeiro liet na een goede mogelijkheid te verzilveren. Nzunzi besloot op de paal. Nangis slaagde er wel in de ban te breken: 0-1 na 23 minuten. Nog voor de pauze had Ephestion de voorsprong kunnen verdubbelen, maar zijn penseelstreek spatte uiteen op de lat.

Na de rust ging RWDM voort op het elan. Ribeiro zette zich door op de flank en bediende Claes. Zijn lage schot ging tegen de netten. Lang moesten de bezoekers niet wachten op de 0-2. Diezelfde Claes had een tweede binnen kunnen prikken, maar miste één op één met doelman Brughmans. Helemaal in het slot zette Le Joncour de 0-3 op het scorebord.

RWDM sluit zijn eerste seizoen in 1B af met tien overwinningen, vijf draws en dertien nederlagen.