RWDM speelt gelijk tegen Standard: ‘Een punt is goed op deze lastige verplaatsing'

© Belga
03/09/2023

RWDM raakte zaterdag in de twintigste minuut op voorsprong met een welgeplaatste kopbal, maar kon die niet volhouden. De Molenbekenaars moesten genoegen nemen met een gelijkstand in het Luikse Sclessin.

RWDM kreeg al in de openingsminuut een reuzekans. Na een dramatische terugspeelbal van Kanga mikte Biron net naast. Standard ontsnapte, maar had niet meteen een reactie in huis. En aan de overkant waren de Brusselaars bij hun tweede poging wel trefzeker. Makhtar Gueye (20.) knikte een vrijschop van Xavier Mercier tegen de netten, 0-1.

De fans op Sclessin schrokken wakker en de Rouches konden nu wel dreigen. Wilfried Kanga (25.) ramde na een spelhervatting de 1-1 tegen de netten, zijn eerste goal voor Standard.

In de tweede helft bleven kansen lange tijd uit. Een kwartier voor tijd moest RWDM-doelman Theo Defourny tussenkomen op een kopbal van Hayao Kawabe. Diep in blessuretijd was er nog een poging van Ohio, pal op Defourny.

Het bleef 1-1. Standard telt na zes speeldagen nauwelijks drie punten en is daarmee veertiende. RWDM kampeert met zeven punten op de elfde plaats.

“Het is voor ons positief om op deze lastige verplaatsing een punt te pakken”, aldus RWDM-middenvelder Alexis De Sart aan Sporza. “Zeven punten na zes wedstrijden is voor ons een goed begin." Ook trainer Claudio Caçapa zegt tevreden te zijn met de prestatie. “Al vind ik zeker dat we nog veel beter kunnen. We mogen niet te snel tevreden zijn."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni