RWDM-speler breekt neus tegenstander: 'Willen match herspelen'

© PhotoNews
| Bloederige taferelen, zaterdag in het Edmond Machtensstadion (archiefbeeld).
Updated: 10-02-2020 - 16:16

Tijdens de wedstrijd RWDM-Patro Eisden brak RWDM-speler Moussa Traoré met een, vermoedelijk onvrijwillige, elleboogstoot de neus van Patro-speler William Baeten. “Niet alleen gevaarlijk maar ook resultaatsbepalend”, zegt Patro-trainer Stijn Stijnen. De Limburgse club eist nu dat de match herspeeld wordt, en dient klacht in bij de voetbalbond.

De twee ploegen uit eerste amateursklasse troffen elkaar zaterdag in het Edmond Machtenssatdion, in Molenbeek. Eén fase bleek beslissend: de elleboogstoot die RWDM-speler Moussa Traoré aan Patro-speler William Baeten uitdeelde. Resultaat: Baeten naar de kant met wat later een gebroken neus bleek te zijn. Verdere medische onderzoeken zijn nog nodig.

De scheidsrechter liet echter begaan en trok geen kaart. “We staan 0-1 voor maar moeten door de fase verder spelen met tien tegen elf”, zegt trainer Stijn Stijnen over de beslissende fase. “Tot drie keer moet William naar de kant om een andere truitje aan te doen, omdat er bloed aan hangt. In die tien minuten slikken we een tegengoal. Onwaarschijnlijk”, aldus Stijnen.

Patro Eisden ging uiteindelijk met 2-1 ten onder, een verlies dat Patro Eisden maar moeilijk kan verteren. “Na intern overleg hebben we beslist om bij de KBVB en het departement arbitrage klacht in te dienen”, laat de club weten.

“Patro Eisden is van oordeel dat deze fase niet enkel de gezondheid van de speler in gevaar brengt maar ook dat dit resultaatsbepalend is geweest. We zijn dan ook van oordeel dat de wedstrijd RWDM-Patro Eisden herspeeld moet worden en zal deze eis voorleggen bij de comités die hier bevoegd voor zijn", aldus de club.

De KBVB liet weten de klacht intussen ontvangen te hebben.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?