Lenny Nangis van RWDM tijdens de wedstrijd tegen Club Brugge NXT op 20 augustus 2020

| Lenny Nangis van RWDM tijdens de wedstrijd tegen Club Brugge NXT op 20 augustus 2020.

RWDM-speler Nangis uiteindelijk drie matchen geschorst

© Belga
12/12/2020

Door het beroep van het Bondsparket is RWDM-aanvaller Lenny Nangis niet twee, maar wel drie speeldagen geschorst. De Disciplinaire Raad van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) legde hem vier speeldagen schorsing (waarvan dus drie effectief) en een boete van 1.750 euro op.

In de 72e minuut van de thuismatch tegen Westerlo (3-1) begin november had Nangis rechtstreeks van het veld gestuurd moeten worden. De aanvaller van RWDM verloor op eigen helft het leer aan Dierckx, maar had graag de overtreding gekregen.

Ref De Cuyper gaf geen krimp, waarop Nangis zelf revanche nam en op de voet van Dierckx sprong toen de bal niet meer in het spel was. De fase ontsnapte aan het oog van de scheidsrechter, maar kreeg alsnog een disciplinair staartje door de Reviewcommissie.

'Revanchegevoelens'

Het Disciplinair Comité had Nangis voor die actie twee speeldagen geschorst, maar het Bondsparket was het daar absoluut niet mee eens. In een poging een zwaardere sanctie af te dwingen, tekende bondsprocureur Verhaege beroep aan. De Disciplinaire Raad was dezelfde mening als het Bondsparket toegedaan.

"Unaniem werd beslist dat de strafmaat in eerste aanleg te licht was. Nangis trapt met opzet na. Die actie was ingegeven door revanchegevoelens na een eerder overtreding op hem. Dat Dierckx niet geraakt wordt, telt niet als verzachtend omstandigheid."

Door de uitspraak in beroep is Nangis er niet bij wanneer RWDM tegen Lierse (19 december), Lommel (22 december) en Union (29 januari) speelt. Komend weekend tegen Seraing mag de aanvaller wel nog in stelling gebracht worden. De schorsing treedt pas vanaf maandag in werking.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport, RWDM

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni