RWDM strikt Jonathan Heris

© Belga Image
| (archiefbeeld)

Jonathan Heris versterkt de defensie van RWDM. De 31-jarige verdediger ondertekende bij de club uit 1B een contract voor de volgende twee seizoenen, met een jaar optie. Dat hebben de Brusselaars gemeld.

Heris keert terug naar waar zijn professionele carrière begon, in het Edmond Machtensstadion. De verdediger doorliep de jeugdreeksen van RWDM en het latere FC Brussels. In maart 2009 maakte hij zijn debuut bij de hoofdmacht tegen Doornik in tweede klasse.

In 2013 verliet hij de club waarna hij de kleuren van White Star Woluwe en Tubeke verdedigde. Verder maakte hij het goede weer in Hongarije bij Ujpest FC, waarmee hij tijdens het seizoen 2013/14 de Hongaarse beker in de wacht sleepte. Sinds de zomer van 2020 was hij weer in België actief, bij AS Eupen. Daar verlengde hij zijn aflopende contract niet.

"Jonathan Heris is een polyvalente verdediger, die zowel centraal als op het rechtercompartiment uit de voeten kan", klinkt het bij RWDM. "Extra verdedigende troeven dus voor hoofdcoach Vincent Euvrard."

RWDM eindigde het afgelopen seizoen op de tweede plaats in 1B, achter kampioen Westerlo. De Brusselaars grepen na verlies in de barrages tegen eersteklasser Seraing echter naast promotie naar 1A.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?