RWDM-supporters mogen niet mee naar Luik

© Michel Oosters
| Thierry Dailly vindt het oneerlijk dat de supporters van FC Luik wel welkom zijn.

Zondag 13 januari speelt RWDM tegen FC Luik. Maar de Brusselse ploeg moet dat zonder de steun van haar fans doen. De burgemeester van Luik heeft namelijk beslist dat de supporters van RWDM niet welkom zijn.

De matchen tussen de twee ploegen zijn sowieso beladen. Maar de concrete aanleiding voor de beslissing was een vrouwenwedstrijd tussen Standard en Anderlecht. Die liep uit de hand na supportersgeweld.

Enkele fans van FC Luik zouden toen de buren uit Standard hebben bijgestaan. Die werden herkend door de supporters van Anderlecht. Volgens inlichtingen van de Luikse burgemeester Willy Demeyer (PS) zou de harde kern van Anderlecht daarom nu Molenbeek willen 'ondersteunen'. Wat dan weer de harde kern van Standard ter ore kwam. 

Uit voorzorg mag RWDM daarom geen fans meenemen naar Luik.

Oneerlijk

De club reageert teleurgesteld op de beslissing. “We zijn uiteraard niet blij, maar de burgemeester heeft de beslissing genomen op basis van informatie van de politie, en daar kunnen we moeilijk tegen ingaan” aldus voorzitter Thierry Dailly aan BRUZZ.

Maar het feit dat de supporters van Luik wel welkom zijn, vindt Dailly onbegrijpelijk. “Dat is wel totaal oneerlijk. Alleen RWDM wordt gestraft, dat is niet normaal. Onze spelers moeten nu in een stadion spelen met enkel supporters van Luik. De sfeer zal totaal anders zijn,” zegt hij.

De club is van plan contact op te nemen met de burgemeester van Luik om de situatie te bespreken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?