Christian Rits heeft vanmorgen ontslag genomen bij voetbalclub RWDM. Rits was sinds januari van dit jaar aan de slag als coach bij de Molenbeekse club. Het ontslag komt er na een 3-3 gelijkspel tussen RWDM en Léopold, en vooral het teleurstellende spelniveau van de thuisploeg.

Na de wedstrijd van zaterdag riepen de fans al om het ontslag van hun trainer.

De club liet vanmorgen weten dat Rits zelf zijn ontslag had ingediend. RWDM heeft dat ontslag aanvaard en geeft in een Facebook-bericht ook mee dat het Rits wil bedanken voor zijn inzet. De trainingen worden ondertussen geleid worden door de technische staf.

'Opgeofferd in het belang van de club'
“De prestaties op het veld waren veel minder dan in het begin van het seizoen, dat kunnen we niet ontkennen. Christian voelde zelf dat zijn boodschap niet meer bij alle spelers goed overkwam”, zegt RWDM-manager Dailly aan onze redactie. Rits blijft voorlopig niet bij de club, maar Dailly sluit een terugkeer in de toekomst bij de technische staf niet uit. “Het is een mens met goesting en een hart voor de club. We hebben gisteren nog lang gesproken en samen de situatie geëvalueerd. Hij heeft beslist om zichzelf op te offeren in het belang van de club, en ik heb enorm veel respect voor die keuze.”

De druk van de supporters heeft geen rol gespeeld: “Er was vorig jaar veel meer druk op Danny Ost (de trainer van vorig seizoen, red.). De trainer krijgt altijd de meeste kritiek, dat is normaal, maar daar heeft deze beslissing niets mee te maken.”

RWDM wil niet lang wachten met de aanstelling van een nieuwe trainer. “We hebben geen tijd te verliezen. Ik ben nu de markt al aan het afspeuren. Ik sluit niet uit dat we voor een trainer gaan die al onder contract ligt bij een andere club”, zegt Dailly. “Het moet een trainer zijn met ambitie en ervaring.”

Tien tegengoals op vier wedstrijden
RWDM begon met hoge ambities aan het nieuwe seizoen in derde amateurklasse, en begon met 19 punten uit 7 wedstrijden uitstekend aan het seizoen. De laatste weken sputterde de motor echter: begin oktober ging de topper tegen Rebecq verloren met 2-1, en zaterdag kon RWDM pas op het nippertje een punt pakken tegen Léopold. Vooral verdedigend laat de ploeg het afweten: in de laatste vier wedstrijden slikten de jongens van Christian Rits tien tegendoelpunten.

Opvallend: ook vorig seizoen nam RWDM afscheid van zijn trainer na de thuiswedstrijd tegen Léopold. Toen werd Danny Ost vervangen door Christian Rits.

Het seizoen van RWDM

Op de laatste speeldag in derde amateurklasse speelt RWDM zondag in het Edmond Machtensstadion tegen Doornik. Het seizoen van de gedoodverfde Brusselse titelfavoriet liep niet altijd zoals gewenst. Met onder meer een trainersontslag. Maar uiteindelijk staat RWDM nu op één overwinning van de titel. Herbeleef het seizoen met artikels en video's van BRUZZ.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Het seizoen van RWDM

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni