RWDM verliest spektakelstuk van Seraing

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 17 en zondag 18 oktober 2020

Het scenario van RWDM – Seraing hield het midden tussen een Hitchcockiaanse thriller en een deurenkomedie. De Oscar voor beste acteur ging naar Seraing, dat met een waanzinnig efficiënt countervoetbal de naïeve thuisploeg uit Molenbeek lik op stuk gaf.

RWDM kwam verschroeiend uit de startblokken. De eerste doelrijpe kans werd nog verkwanseld door Glenn Claes. Vijf minuten later ging de bal op de stip toen Wagane Fay een vlekkeloze ippon uitvoerde op Florian Le Joncour. Nicolas Rommens liet het geschenkje niet liggen. RWDM op wolken, en het werd alleen maar mooier toen nieuwkomer Leonardo Rocha deed waarvoor hij gehaald was: scoren. Hij kopte een hoekschop van Rommens tegen de touwen.

Het fenomeen Mikautadze

RWDM leek de schaapjes op het droge te hebben, maar wedstrijden van Seraing staan dit seizoen garant voor spektakel. Dat wist ook RWDM-trainer Demol, die heel zijn verdediging had vertimmerd met één doel: Mikautadze het zwijgen opleggen, de spits van Seraing die na zes wedstrijden al twaalf (!) keer de weg naar de netten had gevonden. Maar ook met vijf verdedigers lukte dat niet: Mikautadze scoorde twee keer op zestien minuten tijd, tussendoor had Al Badaoui al voor de gelijkmaker gezorgd. Voor men het bij RWDM goed en wel besefte ging Seraing met een 2-3-voorsprong de kleedkamers in.

Molenbeek had iets goed te maken en al snel in de tweede helft hingen de bordjes opnieuw gelijk. Wagane Fay beging opnieuw een strafschopfout, mocht meteen gaan douchen met een tweede gele kaart. Opnieuw Rommens jaagde vanop de stip de gelijkmaker staalhard tegen de netten. Erop en erover, zou je dan denken, en RWDM ging uitdrukkelijk op zoek naar dat verlossende vierde doelpunt, maar Seraing strafte halverwege de tweede helft slordig uitvoetballen genadeloos af via Bernier.

RWDM moest dus opnieuw de achtervolging in, maar deed dat te slordig. Dat de thuisploeg met een speler meer op het veld stond was niet echt te zien. Ook het aanvallend geweld dat mocht invallen – Yagan, Senakuku en Walbrecq – kon het tij niet meer keren. De beste kans was nog voor Walbrecq, maar doelman Dietschz bracht redding.

Kater

Seraing gaf blijk van een dodelijke snelheid van uitvoering, werkte af aan bijna 100% en sluit het weekend daarmee af als leider in eerste klasse B. RWDM blijft achter met een kater en maakt zich op voor een zespuntenwedstrijd tegen Lierse Kempenzonen: het resultaat en spelbeeld van die match zal mede bepalen of RWDM tot het bittere eind tegen de degradatie moet vechten, of zich rijk mag rekenen in deze bizarre, onvoorspelbare reeks.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?