Supporters na de match in Lier.

RWDM verspeelt twee punten in allerlaatste seconden

Kevin Meyvaert
18/11/2018

RWDM speelt tegen Lierse Kempenzonen 2-2 gelijk. Nochtans leek Molenbeek op weg naar zijn tweede uitoverwinning van het seizoen. Maar in de allerlaatste seconden van de wedstrijd kon Lierse-aanvaller Simon Vermeiren toch nog de gelijkmaker binnenprikken. Een enorme teleurstelling voor de RWDM-spelers, die na het fluitsignaal minutenlang ontgoocheld op het veld bleven liggen.

Na het debacle met de wat vreemde scheidsrechterlijke beslissingen in Tessenderlo wilde RWDM absoluut revanche nemen tegen Lierse Kempenzonen. Een mooie ouderwetse derby tussen twee traditieclubs. En het was de traditieclub uit Lier die de eerste tien minuten voor het meeste gevaar zorgt met een aantal kansjes. Daarna nam Molenbeek over en was het bij de eerste echte kans ook raak. Sindou Cissé schoot vanop zestien meter de bal binnen nadat die was afgeweken op scheidsrechter De Cuyper. 0-1.

Heel lang kon RWDM niet genieten van die voorsprong. Nog geen twee minuten later kon Yoni Buyens voor Lierse de 1-1 binnentrappen. De bal week af op een verdediger en keeper Sadin stond aan de grond genageld. Ondanks dat tegendoelpunt bleef Molenbeek niet bij de pakken zitten en ging het door op zijn elan.

Het voetbalde fris met een aantal hele mooie combinaties en goede kansen, maar die bleven onbenut. Mbuba kon na een schot op de lat de rebound voor een open doel niet binnen tikken. Maar net voor de rust kon Mabika met een heerlijk afstandsschot dan toch de oververdiende 1-2 op het scorebord zetten.

Late gelijkmaker

In de tweede helft moest Lierse dus komen en dat deed het ook. RWDM liet de bal aan de Pallieters en loerde op de counter. En net als in de eerste helft kon RWDM zijn kansen niet afmaken. Anthony Bova schoot eerst op de lat en dan kon Ibrahima Bah voor een open doel de bal net niet goed genoeg raken om hem binnen te tikken. Lierse kon ondanks veel balbezit in de tweede helft amper dreigen.

Maar de Pallieters kreeg in de allerlaatste seconden van de extra tijd dan toch wat ze zochten. Lierse-spits Simon Vermeiren kon na een rommelige fase voor het doel van Molenbeek de gelijkmaker binnentrappen. Het aloude voetbalcliché alweer bevestigd: wie zijn kansen verzuimt af te maken, krijgt het deksel op de neus. RWDM staat nu vierde in de eerste amateurklasse en ontvangt volgende week Eendracht Aalst.