RWDM versterkt zich met doelman Jonathan De Bie en verdediger Cédric Yambéré

© Belga
| Lavie en co vieren de enige goal van de match.

RWDM neemt jonge doelman Jonathan De Bie over van Tottenham en geeft ook de Centraal-Afrikaanse verdediger Cédric Yambéré een contract tot eind dit seizoen, zo maakte de club maandag bekend.

Doelman Jonathan De Bie heeft een contract tot juni 2023 getekend bij RWDM. Dat deelde de club uit 1B maandag mee. De 20-jarige Belgische jeugdinternational komt over van het Engelse Tottenham, waar hij sinds 2016 in de jeugd speelde. Tottenham plukte hem destijds weg bij de jeugd van KV Mechelen.

Vorig jaar stond De Bie al dicht bij een terugkeer naar België. Hij was toen onder meer bij AA Gent en RSC Anderlecht in beeld. Bij RWDM moet hij de concurrentie aangaan met eerste doelman Anthony Sadin.

Ook aan de Centraal-Afrikaanse verdediger Cédric Yambéré geeft RWDM een contract tot eind dit seizoen. De dertigjarige voetballer die ook over de Franse nationaliteit beschikt, zat sinds oktober vorig jaar zonder club nadat zijn contract bij het Saoedische Al-Ettifaq verbroken werd. Voordien speelde hij onder meer voor Dijon en Bordeaux. Hij heeft dan ook meer dan honderd wedstrijden in de Ligue 1 op de teller staan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?