Thierry Dailly, voorzitter RWDM

| Thierry Dailly, voorzitter RWDM.

RWDM heeft afgelopen weekend zijn eerste wedstrijd met inzet tot een goed einde gebracht. In de derde ronde van de Beker van België schakelde de Molenbeekse traditieclub Pepingen-Halle uit na een 5-2 overwinning. De familie Dailly eiste in het streekduel een hoofdrol op.

Pepingen-Halle is namelijk de club van Kenzo Dailly, de zoon van RWDM-voorzitter Thierry Dailly. En de centrale verdediger liet zijn bezoekje aan het Edmond Machtensstadion niet onopgemerkt voorbij gaan. Halverwege de tweede helft trok Dailly junior aan de noodrem en werd hij met rood van het veld gestuurd.

Een uur lang tegen 10 Hallenaren voetballen, het bleek een makkelijke opgave voor RWDM. Brouckaert, Binst, Mbuba (2x) en Kindermans stonden aan het kanon. Topschutter Mbuba scoorde voor het eerst twee doelpunten in de voorbereiding. De tegentreffers van Wagner en Houssane konden het feestje niet vergallen.

Ondanks de ruime zege, toonde trainer Drazen Brncic zich kritisch. "Ik wil twee zaken onthouden: de kwalificatie en de vele kansen die we bij elkaar speelden. We zijn evenwel nog lang niet klaar voor de competitie. Op vlak van conditie kunnen we nog groeien", citeerde Het Nieuwsblad hem.

RWDM opent het nieuwe seizoen in de eerste amateurklasse op zaterdag 1 september om 20 uur met een thuiswedstrijd tegen RFC Luik.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport, RWDM, Beker van België, Edmond Machtensstadion, Thierry Dailly, Kenzo Dailly

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni