| Ivann Botella

RWDM heeft de titel binnen handbereik na winst tegen Club Nxt

© Belga
06/05/2023

RWDM kan dit weekend de Challenger Pro League winnen. Met een relatief gemakkelijke 1-3-overwinning in Brugge, zet het zijn rechtstreekse titelconcurrent Beveren stevig onder druk. De Waaslanders mogen geen punten meer laten liggen.

Club NXT heeft RWDM zaterdagavond op de negende en voorlaatste speeldag in de promotieplay-offs niet in de problemen kunnen brengen.

Jake O'Brien (23.), Kylian Hazard (30.) en Luis Oyama (81.) plaatsten hun naam op het scorebord in The Nest, terwijl de eerredder van Lenn De Smet (84.) er louter eentje voor de statistieken was.

RWDM stevent zodoende af op de titel in de op één na hoogste Belgische klasse. Het heeft helemaal bovenin het klassement 66 punten op de teller. Dat zijn er momenteel vier meer dan SK Beveren, dat zondag nog in actie komt op bezoek bij Lierse Kempenzonen. Als de Leeuwen niet winnen, is de promotie van RWDM een feit.

Club NXT palmt de vierde positie in met 49 eenheden.

Lommel verslaat Dender

Op hetzelfde ogenblik hield Dender Lommel af met 2-1 in de degradatieplay-offs. Ridwane M'barki (59.) en Zakaria Atteri (89.) wisten de Limburgse openingsgoal van Caue Vinicius (14.) uit. Laurent Lemoine slikte in de 77e minuut een tweede gele kaart bij de bezoekers.

De match lag overigens in de beginfase zo'n 15 minuten stil omwille van vuurwerk op de tribunes. Lommel blijft zevende met 48 punten, Dender negende met 39 stuks.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni