RWDM wint ondanks coronaperikelen van Club NXT

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 31 oktober en zondag 1 november 2020
Updated: 01-11-2020 - 19:59

RWDM heeft zondag op bezoek bij Club NXT de drie punten veroverd op de negende speeldag van de 1B Pro League. De Brusselaars wonnen met 0-2. Geen evidente overwinning, zeker niet omdat zes spelers en de volledige technische staf op het appel ontbraken. Reden: een coronabesmetting.

"The show must go on", zo schreef RWDM vrijdag nog op zijn website. RWDM had weinig zin om de competitiewedstrijd bij Club NXT te spelen, aangezien zes spelers van RWDM positief hadden getest op COVID-19, zo bleek uit de testresultaten. Om een wedstrijd uit te stellen moet een ploeg echter zeven besmettingen tellen. Eentje te weinig dus, en dus moest RWDM toch aan de bak in een leeg Daknamstadion.

Keeperstrainer wordt interimcoach

Niet alleen mochten de zes met corona besmette spelers niet op het wedstrijdblad staan, ook nagenoeg de volledige trainersstaf zat thuis met een covidbesmetting. De vraag was vooraf dan ook: wie zal RWDM coachen? Voorzitter Thierry Dailly hoefde niet plaats te nemen in de dug-out, want keeperstrainer Thierry Berghmans ontsprong de coronadans. Hij werd dan ook coach ad-interim.

De omstandigheden speelden duidelijk mee in de hoofden van de Molenbekenaren, want RWDM kon nooit overtuigen tegen de reserven van Club Brugge. De thuisploeg speelde dapper mee, maar kon evenmin voor veel doelgevaar zorgen. RWDM kon toch twee keer scoren, twee keer uit het niets. Eerst verlengde Club-verdediger Hautekiet in de 52e minuut een voorzet van Nangis in eigen doel. In het absolute slot besliste Rommens de partij met een strafschop.

Terwijl Club NXT met 3 punten alleen laatste staat, doet RWDM een goede zaak in het klassement. Molenbeek springt over Lierse en Westerlo naar de vijfde stek met 9 punten. Bovendien heeft RWDM nog twee inhaalwedstrijden te goed, uiteraard als gevolg van... corona.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?