RWDM krijgt geen licentie om volgend seizoen in tweede klasse te spelen. Dat besliste het Belgisch Arbitragehof voor Sport (BAS). Hierdoor zakt de ploeg naar derde klasse.

RWDM-voorzitter Johan Vermeersch moest dinsdag het dossier van zijn club verdedigen voor het BAS. De club had toen net een betaalbelofte gekregen van een buitenlandse investeerder, maar kon de nodige bankgaranties (nog) niet voorleggen.

Vermeersch had daarom twee dagen uitstel gevraagd, om alle documenten alsnog in orde te brengen. Het BAS heeft dit nu geweigerd, waardoor de club zijn licentie betaald voetbal niet krijgt. Die licentie is verplicht voor alle eerste- en tweedeklassers. RWDM degradeert dus naar de derde klasse ondanks een achtste plaats in de stand.

Vermeersch is voorlopig onbereikbaar voor commentaar, manager Christian Hercor reageert wel. Volgens hem betekent de degradatie niet het einde van de club. "We moeten nu bekijken wat onze opties zijn en dan werken aan onze toekomst", zegt hij.

'Voetbalschool behouden'
De gemeente Molenbeek heeft ook gereageerd op de degradatie van RWDM. “De club, spelers en supporters verdienen dit niet,” luidt het. “Maar het beleid van de huidige voorzitter verklaart gedeeltelijk de moeilijke financiële situatie waarin de club zich nu bevindt. Daarbij komt een slechte verstandhouding met de gemeente.”

De gemeente wil ook zo snel mogelijk een ploeg van hoog niveau in het Machtensstadion. “Maar onze prioriteit is vooral het behoud van de voetbalschool, die ook in het stadion gevestigd is. Ongeveer 550 kinderen maken vandaag gebruik van die faciliteiten.”

Union
Derdeklasser Union Saint-Gilloise krijgt van het BAS wel een licentie. Hierdoor kan de club nog altijd hopen op een plaats in de eindronde voor promotie naar tweede klasse. Het moet daarom hopen dat andere clubs hun licentie niet krijgen. Zo wachten Verviers en La Louvière, die hoger staan in de rangschikking, nog op de beslissing van het BAS.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni