| De ontlading was groot toen de scheidsrechter de match affloot. Schaarbeek gaat voor het eerst naar de finale.

Futsalclub AS Schaarbeek heeft voor het eerst in zijn geschiedenis de finale bereikt in de eredivisie van het zaalvoetbal. Schaarbeek versloeg de Waalse club uit La Hestre met 3-2. In de finale ontmoeten de Schaarbekenaren Hamme, dat leider Hoboken versloeg.

De voetballers van Schaarbeek hadden maar één doel: winnen. Ze moesten de club uit La Hestre verslaan, wilden ze een ticket bemachtigen voor de finale. De heenmatch was geëindigd op 3-3, dus alles was nog mogelijk.

Het was spannend tot op het einde. "Ze hebben zelfs hun doelman op het veld gezet om druk te zetten," zei coach Hazzis Iabkrima aan de krant La Capitale. "De druk was hoog, maar we hielden goed stand. Het was erg spannend, maar we zijn erin geslaagd om op tegenwerk te bieden." Het werd uiteindelijk 3-2 voor Schaarbeek. Genoeg voor een finaleticket.

In de historische finale ontmoet Schaarbeek de club uit Hamme, die titelverdediger Hoboken uit het toernooi kegelde. Het is al van 2013 geleden dat een Brusselse club de finale haalde. Toen verloor Barça Picardie Bruxelles van de club uit Koersel. De uitmatch staat gepland op 17 mei, de thuismatch op 24 mei.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Sport , futsal , zaalvoetbal , as schaarbeek , bekerfinale

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni