De Schaarbeekse derby in eerste provinciale is zondag uit de hand gelopen na een dispuut over de ticketprijzen. De voorzitter van Racing Schaarbeek raakte gewond aan het gezicht. De match werd stilgelegd.

Racing Schaarbeek verloor thuis met 1-3 van Crossing Schaarbeek. De wedstrijd werd echter ontsierd door rellen in de tribunes.

De opstootjes ontstonden na een meningsverschil over de ticketprijzen, weet La Capitale en wordt aan FM Brussel bevestigd door de lokale politie. Mensen die een seizoensabonnement hadden, moesten volgens de krant plots 5 euro bijbetalen. Ook de jongerenspelers van Racing zelf moesten betalen, terwijl ze normaal gratis binnen mogen.

De gemoederen voor de loketten liepen al snel hoog op en de politie werd erbij gehaald. In de tribunes kwam het dan weer tot een aanvaring tussen Crossingvoorzitter Erdal en de Racingdirectie. Erdal raakte daarbij gewond aan het gezicht. Toen ook supporters op de vuist gingen, werd de match stilgelegd en het stadion ontruimd.

De voorzitter van Crossing Schaarbeek werd bij de opstootjes ook even opgepakt door de politie, die ook zeven administratieve aanhoudingen deed onder supporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni