Schaarbekenaars Belgisch kampioen 'Joga très'

© tvbrussel
06/07/2006
Afgelopen weekend zijn drie jongens uit Schaarbeek Belgisch Kampioen 'Joga Très' geworden. 'Joga Très is een voetbalmatch voor drie speler, gedurende drie minuten. Het kampioenschap kadert in de campagne 'Joga Bonito', Braziliaans voor "speel mooi voetbal". Op 25 juli vertrekken de drie kampioenen voor een week naar Brazilië, de bakermat van 'Joga Bonito.'


Yassin, Sofiane en Souheil, 3 jongens uit Schaarbeek hebben niet veel plaats nodig om hun voetbalkunsten te tonen: een pleintje, een parking of een straat.

"We zijn samen opgegroeid en we zien elkaar veel. We hebben ook altijd samen gespeeld in de parken. We kennen mekaar goed." zegt Sofiane Laachalh, één van de kersverse Belgisch kampioenen.

Afgelopen zondag hebben ze het Belgisch kampioenschap Joga Tres Futsal gewonnen. Het kampioenschap werd georganiseerd in het kader van Joga Bonito, en dat betekent "speel mooi voetbal". Ludwig De Clercq, organisator van de wedstrijd, geeft een woordje uitleg:
"We hebben het toernooi georganiseerd voor mensen die technische voetballers zijnn en het straatvoetbal beheersen. Deze winnaar zijn daar absouluut een perfect voorbeeld van: het is beslist niet toevallig dat zij uit meer dan 3000 deelnemers kampioen geworden zijn", aldus De Clercq.

"We geloofden er niet in", zegt Sofiane. "We namen vooral deel om ons te amuseren. Maar toen we zagen dat we kans maakten, zijn we er wel voor gegaan."

"Niemand geloofde er in. Niemand geloofde in ons, ook wij zelf niet", beweert Yassin Said. "We hebben geluk gehad. We hebben natuurlijk wel goed gespeeld maar ook een beetje geluk gehad."

Omdat Joga Bonito zijn roots heeft in Brazilie, hebben de drie vrienden een reis gewonnen naar Brazilië.

"Ze mogen naar Rio De Janeiro, op zoek naar de roots van Joba Bonito. Ze mogen ter plaatse gaan uitzoeken hoe het eigenlijk komt dat Brazilianen zo'n mooi voetbal spelen", aldus organisator De Clercq.

De grootste droom van de drie vienden is profvoetballer worden.

"Het maakt niet uit bij welke club. Als het er maar goed is", besluit Souheil Nabaoui.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni