Schaatsen, ook na de dooi

De ergste winterprik lijkt voorbij, maar daarom is het nog niet uit met de winterpret. Wie nog van zijn pas aangekochte schaatsen wil genieten, moet naar schaatsbaan Poseidon.

De schaatsen vlogen de afgelopen weken bij de sportwinkels de deur uit. Vijvers waren voor het eerst sinds lang nog eens bevroren en iedereen wou ervan genieten. Nu alle waterplassen ontdooid zijn, is er nog maar één uitwijkmogelijkheid: de schaatsbaan. In Brussel is er nog een baan over: Poseidon in Woluwe.

Poseidon werd in 1966 opgericht; toen was het de derde piste in België. Oorspronkelijk was het een openluchtbaan, maar de regen was regelmatig spelbreker. Sinds de jaren 1980 heeft de ijsbaan een uitschuifbaar dak dat in vier minuten open kan, uniek in België. De club beschikte over een kunstschaats-, een hockey- en een shorttrackclub, maar die zijn opgedoekt. De ijsbaan is nu volledig recreatief.

Neofieten kunnen les volgen bij een van de vier leraren. Voor al het mate­riaal, van schaatsen tot hockeyhelmen en -sticks, is er de Poseidon Proshop. De baan is nog open tot 19 april, om in september weer te openen.

Verjaardags- of personeelsfeestjes: Poseidon biedt heel wat activiteiten naast het recreatieve schaatsen. Tijdens de personeelfeestjes kan er kluchthockey gespeeld worden tegen de collega's. Voor de allerkleinsten (kleiner dan 1,20 meter) is er dan weer een kindertuin op het ijs.

:: Poseidon, Dapperenlaan 4, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe, 02-762.16.33

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?