Seraing-Union gestaakt door dichte mist: tweede helft op 18 januari

© belga-nl
15/01/2022
Updated: 16/01/2022 13.18u

De competitiewedstrijd tussen Seraing en Union werd zaterdag definitief gestaakt bij het begin van de tweede helft. De dichte mist op Le Pairay zorgde ervoor dat voetballen onmogelijk was. De tweede helft wordt dinsdag 18 januari om 20u afgewerkt.

Scheidsrechter Wesli De Cremer stelde de aftrap van de tweede helft in eerste instantie dertig minuten uit. Al snel bleek echter dat de omstandigheden in Seraing niet verbeterden. De wedstrijdleiding koos vervolgens voor een definitieve staking van de partij. De eerste helft op Le Pairay vond in erg moeilijke omstandigheden wel plaats. Competitieleider Union nam na zes minuten de leiding dankzij een goal van Deniz Undav. De topschutter trof al voor de zeventiende keer raak dit seizoen.

De Brusselaars hadden controle, maar lieten zich na dertien minuten wel vangen. Bager trok de doorgebroken Mikautadze neer en de Deen mocht met rood de kleedkamers in. Ook met een man meer kon Seraing, voor het eerst onder leiding van coach Jean-Louis Garcia, nauwelijks voor gevaar zorgen. Union hield makkelijk stand en hees zich halverwege de eerste helft zelfs op een dubbele voorsprong.

Na geklungel in de Luikse defensie pikte ook Dante Vanzeir zijn goaltje mee. Beide ploegen gingen met 0-2 de kleedkamers in, waarna de partij niet meer hervat werd. De tweede helft van de wedstrijd staat nu gepland op dinsdag 18 januari om 20u. Tien spelers van Union verdedigen dan gedurende de resterende speelhelft hun voorsprong op het veld van Seraing.

Seraing-Union is het derde duel van zaterdag in de Jupiler Pro League dat niet (volledig) kan plaatsvinden. Eerder op de dag kwam KV Mechelen niet opdagen op bezoek bij OH Leuven. De Mechelaars wilden door een reeks coronabesmettingen hun partij laten uitstellen, maar dat weigerde de Kalendercommissie van de Pro League. Malinwa riskeert een forfaitnederlaag. Zulte Waregem kreeg wel het gewenste uitstel voor haar partij tegen KV Oostende. Ook bij Essevee was COVID-19 de boosdoener.