Sergio Gomez versiert transfer van Anderlecht naar Manchester City

© RSCA
| Met in totaal 7 goals en 15 assists, groeide Gómez vorig seizoen uit tot een van de publiekslievelingen op Anderlecht.

De transfer van Sergio Gómez naar Manchester City is sinds dinsdag officieel in kannen en kruiken. De Citizens pikken hem op bij RSC Anderlecht en tellen daar een bedrag van 13 miljoen euro voor neer, plus bonussen. De Spanjaard ondertekent bij City een vierjarig contract.

Paars-wit pikte Gómez vorige zomer op bij Borussia Dortmund, nadat de Duitsers hem twee seizoenen op rij hadden uitgeleend aan Huesca. Vincent Kompany schoolde de 21-jarige Spanjaard in het Lotto Park om van aanvallende middenvelder tot linkervleugelverdediger.

Vanop die positie groeide Gómez, die opgeleid werd bij FC Barcelona, vorig seizoen uit tot een van de publiekslievelingen in het Astridpark. De Anderlechtfans verkozen hem in zijn debuutseizoen meteen tot speler van het seizoen. Vooral in de eerste seizoenshelft liet hij een uitstekende indruk na. Bij paars-wit scoorde de youngster vorig seizoen in totaal 7 goals en gaf hij 15 assists.

13 miljoen euro

Dat levert hem nu een transfer op naar de Premier League, een "once in a lifetime opportunity die we hem niet willen ontzeggen," aldus Anderlecht-CEO Peter Verbeke. Voor Gómez komt dan weer een droom uit. "City is het beste team in Engeland en met Pep Guardiola heb ik de kans om te leren en me te ontwikkelen onder de meest voortreffelijke voetbalcoach ter wereld," blikt hij vooruit. "Voor deze club spelen, is een droom die uitkomt", vertelt Gómez nog op de website van Manchester City.

Manchester City heeft 13 miljoen euro plus bonussen veil voor Gómez, die Anderlecht erkentelijk is voor zijn ontwikkeling: "Het is dankzij deze club dat ik de speler ben geworden die ik nu ben.Ik vond het een fantastische ervaring om hier telkens voor een vol Lotto Park te spelen. De fans en de club zullen voor altijd een plekje in mijn hart hebben," klinkt het op de website van de club.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?