| Siebe Van der Heyden

Opnieuw verliest Union een speler die het gezicht vormde van de spectaculaire opgang van de club sinds het najaar van 2020. Centrale verdediger Siebe Van der Heyden speelt volgend seizoen voor het Spaanse RCD Mallorca. De Brusselaars verliezen na Teddy Teuma (Reims) en Ismaël Kandouss (AA Gent) opnieuw een sterkhouder.

De 25-jarige Van der Heyden speelde sinds de zomer van 2019 voor Union. Hij droeg het shirt van de traditieclub in totaal in 117 wedstrijden (drie goals, drie assists).

Met Union werd Van der Heyden in 2021 kampioen in 1B en een jaar later vicekampioen in de hoogste klasse. Ook vorig seizoen deden Van der Heyden en zijn teamgenoten tot het allerlaatste moment mee voor de titel, die ze uiteindelijk na een zinderende ontknoping aan Antwerp moesten laten. In Europa legde Van der Heyden met Union vorig seizoen een al even knap parcours af dat pas eindigde in de kwartfinale van de Europa League.

Van der Heyden zag zijn goeie prestaties in het shirt van Union in maart 2022 bekroond met een eerste cap voor de Rode Duivels. In het oefenduel tegen Burkina Faso (3-0) speelde hij de volledige wedstrijd. Bij Mallorca, vorig seizoen negende in La Liga, ondertekent Van der Heyden een contract tot 2028.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni