| De touchrugbyclub 'BUC Rugby Sint Joost'

Sint-Joost is Belgisch kampioen touch rugby

RF
© BRUZZ
09/09/2022

De club BUC Rugby Sint-Joost is Belgisch kampioen touch rugby geworden. "Laten we hopen dat het de eerste titel van velen is", luidt het bij de gemeente Sint-Joost-ten-Node.

Het nieuws is afgelopen juni misschien onopgemerkt voorbijgegaan, maar BUC Rugby Sint-Joost heeft een Belgische kampioenstitel in touch rugby in de wacht gesleept.

De ploeg mag het nu in Spanje opnemen tegen andere kampioenen uit Europese landen. De Champions Cup vindt op 26 en 27 november plaats in Elche, Spanje. "Dit is een grote uitdaging met een kans om te wedijveren met de beste andere clubs", klinkt het bij de gemeente Sint-Joost.

De ploeg uit Sint-Joost-ten-Node is opgericht in 2019 en is vandaag een gemengde ploeg met spelers tussen 12 en 49 jaar. BUC Rugby Sint-Joost telt momenteel 24 spelers.

Touch rugby wint meer en meer aan populariteit als familiesport. Het is een sport die vergelijkbaar is met rugby, maar heeft als enige verschil dat je – in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden – elkaar niet mag aanraken. Je mag dus niet tackelen, scrummen of trappen: een sport voor alle leeftijden dus.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni