Sippelberg krijgt sportzaal voor gehandicapte kinderen

Matthias Vanheerentals
© Brussel Deze Week
24/03/2011
Bij het Sippelbergstadion aan de Mahatma Gandhilaan kwam een nieuwe sportzaal waar kinderen met een motorische handicap kunnen sporten.

"In de sportzaal krijgen kinderen training om hun motoriek, coördinatie en concentratie te verbeteren," zegt Nathalie Tis van de Molenbeekse sportdienst. "Met bijvoorbeeld klimmen en balsporten kunnen ze hun motoriek verbeteren."

Said Benali van FC Jong Molenbeek is tevreden. "Bepaalde kinderen kunnen zeker nog wat individuele training gebruiken. Het voordeel van deze kleine zaal is dat ze hier heel geconcentreerd kunnen oefenen, in kleine groepjes." Raf Wyns van de jongerenwerking van Foyer is ook enthou­siast. "Hier komen we zeker en vast met onze kinderen sporten. Zeker bij slecht weer is het goed dat we in een overdekte ruimte terechtkunnen." Ook Ronald Ceulemans, de oudste preventiemedewerker van Molenbeek, ziet voordelen. "Dit sportcentrum geeft ook aan sociaal, fysiek of mentaal gehandicapte kinderen de kans om te sporten. Dit gebouw is meer dan symbolisch voor Molenbeek. Het geeft kinderen die iets zwakker zijn, meer dan ooit ontwikkelingskansen."

Op het dak van de sportzaal staan zonnepanelen die de douches van de kleedkamers verwarmen. Het hele gebouw heeft 1,7 miljoen gekost: zestig procent daarvan werd betaald door de gemeente Sint-Jans-Molenbeek, veertig procent komt van de Franse gemeenschapscommissie Cocof.

Het Sippelbergstadion zelf ondergaat binnenkort ook een grondige renovatie. Er zijn al tribunes vernieuwd, en er komen er ook nieuwe bij. Voorts krijgen de atletiekpiste en de kleedkamers een opknapbeurt. Tot slot komt er een cafetaria met uitzicht op het stadion. De werkzaamheden gaan dit najaar van start.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni