Lior Refaelov nam zijn verantwoordelijkheid op bij RSCA.

| (Archiefbeeld)

RSC Anderlecht heeft zondagavond de slotwedstrijd van de 29e speeldag in de Jupiler Pro League met 2-0 (rust: 1-0) gewonnen van Cercle Brugge.

Winteraankoop Islam Slimani nam beide doelpunten voor zijn rekening in het Astridpark. Na negen minuten opende hij de score met een rake kopbal na een hoekschop. Het was maar een van de vele kansen die paars-wit voor de pauze wist af te dwingen. De krappe 1-0 voorsprong bleef echter op het scorebord staan, totdat Slimani vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd met zijn tweede van de avond de laatste twijfels wegnam, al dan niet in buitenspelpositie. De Algerijn staat nu op vijf treffers voor Anderlecht in zes competitiewedstrijden.

Cercle beëindigde de wedstrijd nog met tien na rood voor Kévin Denkey wegens een zware overtreding op recordinternational Jan Vertonghen.

Met 39 punten komt Anderlecht op een met OHL gedeelde negende plaats te staan, op amper één puntje van de achtste stek van Cercle die na de reguliere competitie recht geeft op deelname aan de Europe Play-off. Komend weekend staat paars-wit voor een cruciale verplaatsing naar Oud-Heverlee Leuven, donderdag volgt eerst nog Villarreal in de terugwedstrijd van de achtste finales in de Conference League.