Spektakel op Memorial Van Damme

Vrijdagavond om 19 uur begint in het Koning Boudewijnstadion de grote atletiekmeeting Memorial Ivo Van Damme al voor de 29ste keer. Heel wat bekende binnen- en buitenlandse atleten gaan meedoen.

Maar liefst 14 wereldkampioenen komen op de Memorial in actie. Het is afwachten of er ook deze keer wereldrecords zullen sneuvelen. Drie atleten hebben luidop de ambitie uitgesproken om een wereldrecord aan te vallen in Brussel: de Russische polsstokspringster Elena Isinbayeva, de Qatarees Saif Saaeed Shaheen op de 3.000 meter steeple en de Ethiopiër Bekele op de 10.000 meter.

De Russische hinkstapspringster Tatjana Lebedeva, de enige atlete die nog in aanmerking komt voor de Golden League-jackpot van één miljoen dollar, komt uiteraard ook uiterst gemotiveerd aan de start. Net als thuisloopster Kim Gevaert, die al haar krachten spaart voor de 200 meter. Misschien zit er een verbetering van het Belgische record in.

Olympisch en wereldkampioen Justin Gatlin wordt ongetwijfeld één van de smaakmakers van de 29ste Memorial Ivo Van Damme. De Amerikaan blaakt van zelfvertrouwen en is erg ambitieus. Hij wil de wedstrijd winnen en gaat voor het wereldrecord op de 100 meter.

Vrijdagavond wordt ook Roger Moens in de bloemetjes gezet. Begin augustus was het namelijk vijftig jaar geleden dat de Belg Moens het wereldrecord op de 800 meter gebroken had in Oslo. Hij krijgt een speciaal eerbetoon.

De Memorial Van Damme wordt afgesloten met een concert van de popgroep Village People.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?