Sportclub Le Roseau: Tennis in een zomers jasje

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
16/07/2012
'Meer dan gewoon een tennisclub'. Niet gelogen, de slogan van sportclub Le Roseau, gezien het uitgebreide aanbod. U vindt er onder meer beachtennis, een zomers spelletje dat u meteen in vakantiesfeer dompelt.

Le Roseau lijkt wel een pretpark voor sporters. Op het vier hectaren grote domein bij het natuurreservaat Kinsendaal kunt u uw sporthart ophalen. Een greep uit het aanbod: tennis, beachvolley, minivoetbal, fitness en tafeltennis, maar net zo goed lasergames of een gezondheidswandeling. En achteraf kunt u relaxen in de wellnessruimte.

"We willen dat iedereen zijn gading vindt bij ons," vertelt bestuurder Tarek Francis (45), "zowel jong als oud. De meeste leden komen met het gezin, waarna iedereen zijn sport beoefent. De sfeer is gezellig en familiaal. We hebben in een goede vijf jaar tijd een duizendtal leden verzameld, voornamelijk uit Brussel."

Elke zomer kunnen die leden genieten van een partijtje beachtennis. De sport komt overgewaaid uit Amerika en Brazilië, en is een combinatie van beachvolleybal en tennis. "Het is een sport die goed loopt in zonnige landen. Het wordt op een beachvolleybalveld gespeeld waar het net lager hangt (op 1,70 meter, red.). De rackets hebben geen snaren en de bal is lichter dan een tennisbal. Naar mijn weten zijn wij de enige club die het in Brussel aanbieden."

"Het is een toegankelijke sport, gemakkelijker dan tennis. Leuk, maar fysiek niet van de poes. Wij zien het als onderdeel van onze slogan: 'Meer dan gewoon een tennisclub'. Als het mooi weer is, zetten we ligstoelen rond het veld en krijg je meteen een vakantiesfeer."

Le Roseau is voornamelijk een recreatieve sportclub, al hebben ze bijvoorbeeld wel een zestigtal jonge tennisspelers die aan competitie doen. Wie wil, kan, maar niemand wordt naar de competitie geduwd.

"We hebben ook nog een voetbal-, judo-, gymnastiek-, dans- en tennisschool, waar onze jonge leden kunnen proeven van al die sporten. We zorgen goed voor hen, bij andere clubs lijkt het soms meer op kinderopvang. Met Stade Ucclois hebben we ook een rugbyclub voor jongeren tussen zeven en vijftien. En we dromen ervan later een seniorenploeg uit te bouwen, maar daarvoor hebben we niet meteen plaats. Het allerbelangrijkste is onze leden tevreden houden met een uitgebreid aanbod. Groeien om te groeien, daar bedank ik voor. Met tweeduizend leden zou onze familiale sfeer verloren gaan."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ukkel, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni