Sporting Anderlecht blijft bij uitbreiding Vanden Stockstadion

© FM Brussel
06/05/2008
'Een nieuw voetbalstadion bouwen duurt te lang'. Dat zegt de voorzitter van Sporting Anderlecht Roger Vanden Stock. Volgens hem is de uitbreiding van het Constant Vandenstockstadion met een derde ring op korte termijn de enige financieel haalbare piste.

Anderlecht heeft al langer het idee van een groter station opgevat. Het Brussels Gewest sprong daarbij mee op de kar en denkt aan de bouw van een nieuw nationaal stadion op de terreinen van Schaarbeek-Vorming in Haren. Anderlecht zou dat stadion moeten delen met het nationale elftal de Rode Duivels. Over de bouw van dat stadion op die site bestaan nog echter nog geen concrete plannen. Volgens Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock zal het dan ook nog een tiental jaren duren voor dat nieuwe stadion er echt komt. En zolang wil hij niet wachten. Vanden Stock ziet zijn ploeg tegen 2012 al in een groter stadion spelen.

De andere mogelijkheid voor Sporting Anderlecht is om hun huidige Vandenstockstadion uit te breiden. Plannen die in het verleden op verzet stuitten van de gemeente Anderlecht. Al lijkt er met de komst van de nieuwe burgemeester Gaëtan Van Goidsenhoven (MR) het een en het ander veranderd te zijn, zo luidt het bij de voetbalploeg. Details over die kentering worden niet bekend gemaakt.

Met de bouw van een derde ring op het Vanden Stockstadion kan het aantal zitplaatsen worden opgetrokken van 22.000 naar 30.000.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni