Sporting Anderlecht breidt huidig stadion uit tot 30.000 plaatsen

© FM Brussel
12/02/2009
Voetbalclub Sporting Anderlecht wil niet langer wachten en gaat het huidige Constant Vanden Stockstadion zelf uitbreiden. Aangepaste uitbreidingsplannen, met minder plaatsen dan eerder gezegd, moeten eventueel nieuw protest bij buurtbewoners tegengaan.

De hoop dat er ooit een nieuw stadion voor eersteklasser Sporting Anderlecht komt, in de eigen gemeente of elders, heeft de club ondertussen opgeborgen. Eerder lagen daarover meerdere plannen op tafel, maar altijd was er wel een kink in de kabel en lag de gemeente of de regering dwars.

Sporting Anderlecht heeft nu zijn zinnen gezet op de uitbreiding van het bestaande stadion. Die uitbreiding zal wel beperkt zijn tot maximaal 30.000 plaatsen om ook de gemeente en de buurtbewoners mee te krijgen. Een uitbreiding van de huidige 26.000 plaatsen naar 35.000 tot 40.000 plaatsen, botste eerder op een njet van de gemeente en protest van de buurtbewoners.

Volgens voorzitter Roger Vanden Stock kan het nu snel gaan en zou de uitbreiding in twee fases gebeuren. De eerste fase is voorzien voor de zomer van 2011, de tweede in de zomer van 2013. Sporting Anderlecht heeft een budget van 40 miljoen euro voor de uitbreiding.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni