Sportplezier voor jongeren van de Chicagowijk

Stien Mommaerts
© Brussel Deze Week
28/06/2012
Jongeren uit de Chicagowijk kunnen zich sinds vorige week naar hartenlust uitleven op het nieuwe voet- en basketbalpleintje Chicagoal op het kruispunt van Handelskaai, Arduinkaai en de Hooikaai.

Chicagoal is een realisatie van het multicultureel jongerencentrum Chicago in samenwerking met de Brusselse schepen van Sport Bertin Mampaka (CDH). Het project ontstond twee jaar geleden tijdens de actieweek van de vzw D'Broej (kort voor Brusselse Organisatie voor de Emancipatie van Jongeren). Jongeren uit de verschillende jeugdhuizen namen hun wijk onder de loep en bekeken wat ze graag aan hun wijk zouden veranderen.

De voorbije twee jaar hebben de jongeren van de Chicagowijk zich ingezet om hun droom, een speelveld voor groot en klein, te realiseren. "Het voetbalveld is de kroon op ons werk," zegt Bie Vancraeynest, coördinatrice van jeugdhuis Chicago.

Het pleintje werd vorige donderdag op een feestelijke manier voor open verklaard, met activiteiten op maat van kinderen en jongeren. Terwijl de kleinsten erop los trommelden, namen de groteren het tegen elkaar op in wedstrijdjes voetbal en basketbal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni