Stad Brussel bevestigt dat bekerfinale doorgaat op 1 augustus

© PhotoNews
| Het Koning Boudewijnstadion op de Heizel.

Het kabinet van Brussels schepen van Sport Benoit Hellings (Ecolo-Groen) bevestigt dat de bekerfinale tussen Antwerp en Club Brugge op zaterdag 1 augustus zal plaatsvinden. Het exacte tijdstip van de wedstrijd moet nog bepaald worden en de veiligheidsdiensten moeten het plan nog goedkeuren. De wedstrijd wordt zonder publiek gespeeld.

Sporza kwam woensdag met het nieuws dat de stad Brussel haar goedkeuring had gegeven om de finale van de Croky Cup in het weekend van 1 en 2 augustus te laten doorgaan. Het kabinet van Brussels schepen van Sport Benoit Hellings laat weten dat de wedstrijd zeker op zaterdag 1 augustus gespeeld zal worden.

"Alleen het exacte tijdstip is nog te bepalen. Er volgt ook nog overleg met de veiligheidsdiensten en we moeten natuurlijk ook een mogelijke tweede golf van het coronavirus afwachten", zegt Els Wauters, woordvoerster van schepen Hellings.

De bekerfinale tussen Antwerp en Club Brugge moet afgewerkt voor 3 augustus, want dat is de deadline die de UEFA oplegt voor het doorgeven van de Europese tickets. De algemene vergadering van de Pro League had op 15 mei al haar goedkeuring gegeven om de bekerfinale te laten plaatsvinden op 1 of 2 augustus, het was enkel nog wachten op groen licht van de stad Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?