Stadionoorlog RWDM en White Star bereikt dieptepunt

Woensdagavond kwam de vete tussen de twee Molenbeekse voetbalploegen RWDM en White Star over het Edmond Machtensstadion tot een triest dieptepunt. Een geplande wedstrijd van de beloften tussen RWDM en Union werd geannuleerd, omdat de jeugdspelers van White Star niet van het terrein wilden gaan.

De oorlog om het stadion duurt nu al twee jaar en wordt met de dag triester. Supporters, bestuursleden en spelers van beide clubs stonden woensdagavond meer dan een uur tegenover elkaar in een grimmige sfeer. De reden voor de wrevel was het gebruik van het oefenveld: RWDM had daar namelijk een oefenmatch ingepland tegen Union, terwijl de jeugd van White Star er wilde trainen.

"Dit is een explosieve situatie", zegt Thierry Dailly, de manager van RWDM, aan Het Laatste Nieuws. "Elke dag komen onze trainers en spelers hier aan met stress omdat ze niet weten wat er deze keer kan gebeuren. Deze clubs zijn al langer niet meer bevriend en kunnen samen geen stadion delen. De gemeente moet hier nu iets aan doen, want deze situatie is niet meer houdbaar."

Rechtbank moet beslissen
De spelers van Union verlieten na een half uur het veld. Even later kwamen politieagenten de gemoederen bedaren, zodat het incident - althans woensdagavond - niet uit de hand kon lopen.

Voor gemeenteraadslid Youssef Lakhloufi (Gemeentebelangen) is het duidelijk dat er snel iets moet gebeuren. "We hebben een tijd geleden besloten dat White Star niet meer welkom is in het stadion, en RWDM wel", zegt hij. "Vandaag is zeer duidelijk gebleken dat beide clubs geen stadion kunnen delen. We gaan donderdag verdere stappen zetten en de rechtbank vragen deze zaak dringend te behandelen alvorens er ongelukken gebeuren."

White Star wil voorlopig niet reageren.

Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook