Stadskriebels geeft sportkriebels

Francis Marissens
© Brussel Deze Week
16/05/2008
Er komt alweer een nieuwe autoloze zondag aan. Of toch rond de Nieuwe en Oude Graanmarkt. Op zondag 18 mei pakt de Vlaamse Gemeenschapscommissie uit met haar jaarlijkse Stadskriebels, een feestelijk sportgebeuren voor al wie jong is of dat graag weer wil worden.

Naar aloude gewoonte wordt de sportschuif gul opengetrokken. Of liever, de sportkast: op Stadskriebels worden een veertigtal traditio­nele én nieuwe sportactiviteiten voorgesteld. De lijst is veel te lang om op te sommen, dus u surft het best eens naar www.stadskriebels.be om uw licht op te steken. Of beter nog: loop eens langs op zondag. En dat mag u gerust letterlijk nemen.
De Vlaamse Gemeenschapscommissie spaart moeite noch geld: er worden massa's professioneel materiaal en monitoren aangesleurd. Sportclubs zijn dan weer minder aanwezig, al is de inbreng van Buurtsport lang niet min.

De drie-urenloop (elke deelnemer loopt estafettegewijs voor zijn gemeentekleuren) is intussen tot een traditie uitgegroeid. En deze keer wordt er extra aandacht besteed aan volleybal, dit jaar door de VGC uitgeroepen tot 'Sporttak in de kijker'. Benieuwd wie zondag de bal het langst in de lucht houdt tijdens 'De langste toets'. Na de sportinitiaties, om halfvijf, geeft de coverband Amazing Flowers er nog een ferme lap op. Net Brussel komt achteraf het zweet opdweilen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni