Standard klopt Anderlecht dankzij doelpunt Legear

© Belga
08/11/2015

Standard Luik heeft zondag op de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League de Clasico tegen Anderlecht met het kleinste verschil (1-0) gewonnen. Ex-Anderlechtenaar Jonathan Legear scoorde in een kolkend Sclessin na vier minuten het enige doelpunt van de wedstrijd.

Standard kende een droomstart tegen Anderlecht. Er was nog maar pas afgetrapt in een kolkend Sclessin toen Anthony Knockaert Legear op links bediende: uitgerekend tegen zijn ex-ploeg scoorde de Luikenaar zijn eerste treffer van het seizoen (1-0).

De Rouches waren baas in het openingskwartier, Anderlecht beperkte zich tot de tegenaanval. Ex-Luikenaar Steven Defour scoorde zo de gelijkmaker, maar zijn doelpunt werd onterecht afgekeurd voor buitenspel.

Nadien herstelden de Brusselaars het evenwicht. In een aangename eerste helft vielen er nog kansen langs beide kanten te noteren. De beste was voor Imoh Ezekiel, maar de Nigeriaan vond tegen zijn ex-ploeg de weg naar doel niet.

Na de pauze was de beste kans voor de Rouches, Knockaert borstelde een prinsheerlijke vrije trap echter tegen de dwarsligger. In de toegevoegde tijd moest de thuisploeg nog even met tien verder, na de tweede gele kaart voor invaller Christian Brüls.

Voor de Rouches is de zege tegen de aartsrivaal uit de hoofdstad meer dan welkom. Met 17 op 45 klimmen ze naar de elfde plaats in de stand. Paars-wit liet dan weer de kans liggen om voorlopig aan de leiding te komen in de Jupiler Pro League. Ze sluiten de heenronde af met 29 punten en volgen zo op de derde plaats, op twee punten van leider KV Oostende.

Zondagavond volgt er met Club Brugge-Racing Genk nog een tweede topper op deze laatste speeldag van de heenronde in de reguliere competitie. De speeldag wordt om 20u30 afgesloten met het duel tussen landskampioen AA Gent en Charleroi. Als de Gentenaars de volle buit pakken, springen ze met 33 punten opnieuw over de Kustboys naar de leiding.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni