Sterk Basic-Fit Brussels wint seizoensopener in Aalst

03/10/2016

Het basketbalseizoen in de 'Euromillions Basketball League', de eerste klasse van het Belgische basketbal, is begonnen met een overwinning voor Basic-Fit Brussels. Het werd 74-76. Man van de wedstrijd was de Amerikaan Jeremy Simmons. Met 19 punten en 8 rebounds leidde hij zijn team naar de overwinning.

Op de verjaardag van coach Serge Crevecoeur kwam Brussels gemotiveerd aan de start van hun eerste competitiewedstrijd in het Forum in Aalst. Nieuwkomers Augustas Peciukevicius, Chris Dowe en Jeremy Simmons werden meteen in de basis gedropt. In het eerste kwart kon Aalstar meteen achter de feiten hollen. Brussels domineerde, en het deed dat en met de pauze. Vooral Jeremy Simmons maakte indruk. De score bij half time was 25-39 in het voordeel van de Brusselse bezoekers.

In het derde kwart dichtte Aalst de kloof en sprong het zelfs even over Brussels. Maar de wedstrijd kantelde in het laatste kwart weer in het voordeel van de mannen van Crevecoeur. Al was het wel nog even zweten toen Chris Dowe tot twee keer balverlies leed en de thuisploeg nog tot op twee punten naderde. Maar uiteindelijk zorgde Guy Muya voor de verlossende score en een nipte 74-76 overwinning.