Strong Student Run

Strong Student Run in Ossegempark

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
30/04/2014

Containers en hangbruggen: de Strong Student Run gooit op woensdag 7 mei terug heel wat obstakels in de strijd. De hindernissenloop in het Ossegempark moet ook het imago van studentenstad Brussel een duw in de rug geven.

“De deelnemers kunnen kiezen tussen vijf en tien kilometer,” vertelt Jasper Michielsen, coördinator van het evenement. “Aan de korte afstand kunnen ook teams van vier lopers deelnemen. Iedereen is alvast welkom. Het wordt georganiseerd door studenten en de voornaamste doelgroepen zijn de Nederlandstalige en Franstalige studenten – ook uit andere steden – maar we staan echt open voor iedereen.”

De Strong Student Run speelt mooi in op hippe sportvarianten zoals urban running. Al wordt hier de stad niet als speelplein gebruikt, maar wel een zelfgemaakte omloop in het Ossegempark. “De deelnemers moeten bijvoorbeeld over een container klimmen, door een hangbrug klimmen, etc. Allemaal toffe hindernissen. We hebben één eyecatcher, een spectaculaire hindernis waarbij ook water aan te pas komt, maar dat blijft geheim tot 7 mei.”

“Behalve plezier hebben, is ons doel ook Brussel als studentenstad promoten. We willen studenten van over heel het land tonen hoe een mooie stad Brussel wel is, en niet de vuile stad die sommigen denken. Vaak worden Gent en Leuven als dé studentensteden opgegeven, wij willen daar wat verandering in brengen.”

Goodiebag
De eerste editie was vorig jaar een succes op organisatorisch vlak, maar de opkomst kon beter. Volgens Michielsen was de promotiecampagne te laat op gang gekomen. Daar hebben ze lessen uit getrokken. “Onze Facebookcampagne is ruim op tijd begonnen en we hebben flyers en affiches verspreid aan de universiteiten en hoge scholen. We mikken op zeker vijfhonderd deelnemers. Dat is realiseerbaar, als je het aantal studenten in Brussel ziet.”

“Elke deelnemer krijgt een goodiebag ter waarde van meer dan twintig euro, waardoor het inschrijvingsgeld ruimschoots goed wordt gemaakt. Er is ook een loting tussen al de deelnemers die de wedstrijd uitlopen, met als hoofdprijs een reis ter waarde van achthonderd euro. Het is dus zeker de moeite om mee te lopen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni