© FVDE

Studie naar nieuwe basketbalzaal voor Basic-Fit Brussels

© Belga
09/06/2017

De nieuwe basketbalzaal voor Brussels Basketball zou in Neder-Over-Heembeek komen, en niet aan de Heizel, zoals eerst was gezegd. Brussels speelt nu al zijn thuiswedstrijden in een (te kleine) sporthal in Neder-Over-Heembeek. Brussels schepen van Sport Alain Courtois (MR) heeft nu een studie besteld om de precieze vestiging te bepalen.

Dat is donderdagavond gezegd op een persconferentie. Brussels, dat intussen aan zijn vierde seizoen op het hoogste niveau bezig is, droomt al langer van een nieuwe basketzaal, die aan minstens 3.000 personen plaats biedt. Er werden al verschillende locaties op tafel gelegd: de ombouw van tennisclub Primerose in Laken tot een basketzaal, en enkele maanden geleden suggereerde schepen Courtois een oude rolschaatshal naast Paleis 12 op de Heizel.

Maar ook die optie lijkt opnieuw van tafel geveegd. Courtois wil Brussels nu in Neder-Over-Heembeek houden, en laat onderzoeken waar er in de gemeente een nieuwe zaal kan komen. De stad Brussel is momenteel bezig aan een studie over de vestiging van de zaal en heeft ook al een architect aan het werk gezet voor het bouwwerk, dat zo'n 500.000 euro zal kosten. De resultaten zullen midden juli gepresenteerd worden op een gemeenteraad.

Noodzakelijke stap
Als de resultaten van de studie positief zijn, zouden de werken over anderhalf jaar moeten starten. De zaal zou een capaciteit van 3.000 toeschouwers krijgen. "De nieuwe zaal is een project dat ons al jaren nauw aan het hart ligt. Het is een noodzakelijke stap om de club te laten groeien", stelt voorzitter André De Kandelaer. "Het dossier zou sneller afgerond moeten geraken dankzij onze recent goede prestaties. Betere parkeerfaciliteiten zullen ook meer volk lokken. We hopen dat we 80 procent van de 3.000 plaatsen in de nieuwe zaal zullen kunnen vullen."

Voor de toekomst op korte termijn, kondigde de club acht contractverlengingen aan van spelers uit de kern van het huidige seizoen. De onderhandelingen met Chris Dowe, Brandon Ubel en TJ Bray slepen aan vanwege de grote interesse van andere clubs. In het seizoen 2017-2018 viert de club zijn 60-jarige bestaan met een competitiewedstrijd tegen Willebroek.

Champions League
De Brusselaars kondigden donderdag ook al aan dat het volgend seizoen zal aantreden in de voorrondes van de Champions League. Er zijn drie voorrondes voorzien om zich te plaatsen voor de Europese competitie en Brussels zal ofwel vanaf de tweede ofwel vanaf de derde voorronde aantreden. Momenteel is enkel bekend dat de loting op 4 juli in het Duitse München zal plaatsvinden.

Brussels speelt vrijdag in Neder-over-Heembeek zijn tweede wedstrijd tegen titelverdediger Oostende in de finale van de Euromillions Basket League. Woensdag verloor het de eerste ontmoeting met 78-70.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Neder-Over-Heembeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni