Sven Kums over titeldroom Anderlecht: 'Nog 3 wedstrijden knokken'

© Twitter Anderlecht
| Na de zege tegen Club Brugge is Anderlecht tot op twee punten genaderd van de competitieleider. Met nog drie speeldagen te gaan belooft de titelstrijd spannend te worden.

Na de 1-2 zege van zondag op het veld van leider Club Brugge zit Anderlecht weer helemaal in de titelrace. Met nog slechts drie speeldagen op de teller is de achterstand van paars-wit geslonken tot amper twee punten. "We zullen nog drie wedstrijden moeten knokken. Het worden drie finales", vertelde Sven Kums dinsdag in het Astridpark.

De voormalige Gouden Schoen speelde in Brugge een van zijn beste wedstrijden van het seizoen en was meer dan ooit de motor en tempomaker van Anderlecht. Als Kums draait, blijken de Anderlechtse elf bijzonder lastig te bekampen.

"Ik kijk niet zozeer naar mezelf, ik speel in de eerste plaats in functie van de ploeg. En als ploeg hebben we een goeie prestatie neergezet in Brugge, ondanks het feit dat het na de wedstrijd de hele tijd over de VAR ging", vindt Kums. "Eigenlijk zit het al de hele play-offs goed. Nu komen nog die drie finales en wij voelen ons klaar voor die uitdaging. We hebben er zin in.

Uitdager Standard

Met Anderlecht tegen Standard staat donderdag de Clasico op het programma en laat net de Rouches met 16 op 21 de ploeg in vorm zijn in deze play-offs. Bovendien is de Bekerwinnaar genaderd tot op vier punten van Club en behoort dus ook de titel nog tot de mogelijkheden.

"Laat het duidelijk zijn: Standard is een team met vele kwaliteiten. Individueel kunnen zij het verschil maken. Maar of het ook de beste ploeg is? De beste ploeg zal aan het einde van de rit de titel pakken", aldus Kums.

Hein Vanhaezebrouck

"Wie deze match verliest, valt definitief uit de titelrace. Een gelijkspel zou voor ons niet dramatisch zijn, want dan houden we Standard achter ons en doen we een prima zaak voor de tweede plaats. Maar we gaan er alles aan doen om deze match te winnen", blikt trainer Hein Vanhaezebrouck vooruit op de Clasico.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?