Tafeltennisclub Logis: 'Saive is goed voor ons imago'

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
20/08/2012
Tafeltennisclub Logis barst van de ambitie. Die zette de neo-eersteklasser kracht bij door de topper Jean-Michel Saive aan te trekken. De uitdrukking 'The sky is the limit' is op haar plaats.

"We willen Belgisch kampioen worden," zegt sportief directeur Christophe Devaux (43) resoluut. "We hebben de twee beste Belgische spelers en we gaan ervoor. Al weet je in de sport natuurlijk nooit. Ons ambitieuze project is een van de voornaamste redenen waarom we Jean-Michel Saive hebben kunnen binnenhalen."

Logis heeft al twee Belgische titels op zijn naam, maar die dateren van de jaren 1970. De club wil terug naar die gloriedagen en kan alvast rekenen op topinfrastructuur. "We beschikken over meer dan dertig tafels. Dat is toch niet niets. Die zijn er voor iedereen: recreanten en competitiespelers. Wij bieden onze leden de kans om bij te trainen en zich te ontwikkelen als speler, zonder daarvoor extra geld te vragen. We zijn een van de weinige clubs die spelers van alle niveaus een plaats geven. De meeste van die spelers zijn al jarenlang lid van de club. De sfeer is dan ook heel gemoedelijk. Ondertussen hebben we zo'n tweehonderdvijftig leden, als ik de sympathisanten erbij tel."

Logis mag zich de beste tafeltennisclub van Brussel noemen. De kampioenen bij de jeugdploegen zijn niet op de vingers van een hand te tellen en de eerste ploeg heeft afgelopen seizoen de promotie naar de hoogste klasse afgedwongen. Komend seizoen willen ze op dat elan doorgaan. "Ons doel is blijven groeien. Als we de titel of de beker winnen, dan willen we een ploeg samenstellen om Europees iets te betekenen. We willen onze plaats opeisen in het Belgische tafeltennis."

De komst van Saive is daarbij een grote stap - én een statement. De zevenvoudige olympiër lag er aan het begin van de Spelen uit in de tweede ronde en kan zich nu volledig toeleggen op zijn nieuwe club. "Het was niet eenvoudig om hem aan te trekken. Door perikelen bij zijn club was hij pas op het einde van de transferperiode vrij, en verschillende clubs trokken al aan zijn mouw. Heel wat mensen van onze club hebben zich het vuur uit de sloffen gelopen, en uiteindelijk hebben we hem kunnen overtuigen."

"Saive is goed voor het imago van je club. Hij is de Belg met het mooiste palmares, een leider en een voorbeeld. Hij kan voor een omslag zorgen. Wie weet kan hij ook na zijn spelerscarrière belangrijk worden voor onze club - maar dat is toekomstmuziek."

Een topper van dat formaat aantrekken vergt ook de nodige financiële inspanningen. Het is voor Logis een constante strijd om sponsors en subsidies aan te trekken. Dat leidt tot frustratie door de zware concurrentie met onder meer voetbalclubs, maar ze blijven wel ijverig werken. "We moeten nu leren goed te beheren. We mogen niet hollen voor we kunnen stappen: eerst dus voor een goede basis zorgen en stevig op onze benen staan, en dan zien of de sponsors en partners volgen. Maar ik ben er gerust op: dit project heeft alles. Mooi toch voor het imago van Brussel?"

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Oudergem , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni