Tai Chi: kennismaking met rust en evenwicht

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
13/08/2012
Het opgejaagde leven van de westerling kan een oosterse toets goed gebruiken. Die kunt u aanleren tijdens de kennismakingslessen tai chi.

In de eeuwenoude Chinese bewegingskunst voer je een reeks sierlijke bewegingen uit in een kalme, beheerste en ontspannen toestand. Die brengen zowel het lichaam als de geest tot rust en evenwicht. Tai chi vereist geen specifieke vaardigheden en is voor alle leeftijden.

Voor een eerste kennismaking is er op zaterdag elf augustus de kennismakingsmodule van de Tai Chi Summer School. Daar kunt u voor vijf euro tussen halftwaalf en kwart voor één eens proeven van de bewegingskunst. Plaats van afspraak is de Spiegelzaal van de sporthal van Ganshoren (niveau -1 in de Vandervekenstraat 114).
Na de Summer School hernemen op 28 september de wekelijkse lessen die steeds op woensdag worden gegeven. In de gymzaal van het Heilig-Hartcollege van Ganshoren kunnen dan van zeven uur tot halfnegen 's avonds beginners de lessen volgen, voor gevorderden is de afspraak om acht uur voor anderhalf uur tai chi.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ganshoren, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni