Memorial van damme

Taskforce moet oplossing vinden voor Memorial

© Belga
09/09/2015

Burgemeester van Brussel Yvan Mayeur (PS), schepen van Sport Alain Courtois (MR) en de organisatoren van de Memorial Van Damme, Bob Verbeeck en Wilfried Meert, doen een oproep aan de ministers van Sport en de Belgische atletiekwereld om samen een oplossing te vinden voor de toekomst van de Memorial Van Damme. Dat laten ze weten in een gezamenlijk persbericht.

Maandag had schepen Courtois op de Brusselse gemeenteraad nog aangekondigd dat hij voor het einde van het jaar een oplossing hoopte te bereiken voor het voortbestaan van de Memorial. Daarmee doelde hij op een stadion van minstens 20.000 toeschouwers dat in aanmerking zou komen voor een Golden League Atletiekmeeting. Over enkele jaren zou het Koning Boudewijnstadion immers worden afgebroken en in het geplande nieuwe stadion op Parking C is geen plaats voor een atletiekpiste.

De oproep van woensdag betreft in hoofdzaak de financiële kant van de zaak. "De Memorial wordt steeds als vaandeldrager van de Belgische atletiek naar voor geschoven. Dan kan het niet dat enkel de Stad Brussel voor de kosten moet opdraaien", klinkt het op het kabinet van de schepen.

Mayeur en Courtois zaten woensdag rond de tafel met de organisatoren om een oplossing uit te werken. Samen lanceren ze een oproep om deel te nemen aan een Task Force Van Damme, aan de ministers van Sport van de Vlaamse (Philippe Muyters), Franstalige (René Collin) en Duitstalige (Isabelle Weykmans) Gemeenschap, maar ook van de Cocof (Fadila Laanan) en de Vlaamse Gemeenschapscommissie (Pascal Smet), net als Brussels minister van Buitenlandse Betrekkingen Guy Vanhengel (Open VLD).

Ze willen ook dat de twee atletiekfederaties (LBFA en VAL) en het Belgisch Olympisch Comité (BOIC) in de Task Force zetelen. "De Stad Brussel wil alles in het werk stellen opdat het grootste atletiekevenement van het jaar in België mag blijven doorgaan", aldus nog Courtois.

De Memorial Van Damme vindt vrijdag plaats in het Koning Boudewijnstadion.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni