| Red Flame Tessa Wullaert voetbalt straks bij Fortuna Sittard

Tessa Wullaert ruilt Anderlecht voor Nederlandse Fortuna Sittard

MW
© BRUZZ
27/05/2022

Er waren al langer gesprekken aan de gang, maar het nieuws is nu ook bevestigd: Tessa Wullaert verhuist naar Nederland voor een avontuur bij het Fortuna Sittard. De drievoudige Gouden Schoen heeft er een contract beet voor twee jaar.

“De overstap naar Nederland voelt voor mij als een nieuwe uitdaging,” zegt Wullaert op de teamwebsite. "Het ambitieuze plan van Fortuna Sittard sprak mij enorm aan, wat mij heeft doen besluiten voor Sittard te kiezen."

Fortuna Sittard, de cultclub uit Nederlands Limburg, start dit jaar met een vrouwenploeg in de Eredivisie en wil meteen meedraaien aan de top. Om die ambities waar te maken, heeft het Tessa Wullaert aangetrokken, die deze week nog verkozen werd tot Profvoetbalster van het Jaar in de Belgische competitie.

Interesse van Atlético en AC Milan

Wullaert lag nog één jaar onder contract bij landskampioen en bekerwinnaar Anderlecht, maar paars-wit liet al weten mee te willen werken aan een vertrek als Wullaert zich sportief en financieel kan verbeteren.

Ondanks interesse van enkele Scandinavische clubs en belangstelling van ook Atlético Madrid en AC Milan, besluit de West-Vlaamse Wullaert haar geluk te beproeven bij Sittard. Daar treft ze alvast landgenote Féli Delacauw, die ze kent van bij de Red Flames.

Fortuna Sittard kondigde de transfer van Tessa Wullaert aan op Twitter

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Brussel , Sport , tessa wullaert , Anderlecht women , rsc anderlecht women , Fortuna Sittard , Profvoetballer van het Jaar , gouden schoen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni