'Thorgan Hazard komt naar Anderlecht'

© brusselnieuws.be
18/01/2014

De lange transfersoap van Thorgan Hazard is nog niet helemaal ten einde. Volgens de advocaat van de aanvallende middenvelder, nu nog actief bij Zulte Waregem, gaat hij zeker naar voetbalclub Anderlecht. Toch ontkent Waregem zaterdag de transfer.

Roger Vanden Stock en Herman Van Holsbeeck, voorzitter en manager van Anderlecht, zaten vrijdagavond samen met Zulte Waregemvoorzitter Willy Naessens om de laatste details te bespreken in de transfer van de 20-jarige Thorgan Hazard. Anderlecht zou ten laatste zondag de transfer officieel bekendmaken.

De transfer had heel wat voeten in de aarde. Thorgan Hazard is net als zijn broer Eden eigendom van de Engelse topper Chelsea, maar is uitgeleend aan Zulte Waregem. Hij had een groot aandeel in de knappe tweede plaats in eerste klasse die Waregem vorig seizoen behaalde.

Om Thorgan Hazard binnen te rijven moest Anderlecht dus Chelsea overtuigen om de de speler aan paars-wit uit te lenen, terwijl Waregem zich daar hevig tegen verzette.

Maar nu is Anderlecht daar dus toch in geslaagd, meldt Het Laatste Nieuws. Hazards raadgever John Bico bevestigde dat aan de krant, terwijl advocaat Laurent Denis, die mee de onderhandelingen over de Chelsea-huurling voerde, het nieuws bevestigde aan de VRT.

Hazard zou al in de topper tegen Club Brugge tot de Anderlechtse basiskern behoren.

En toch blijft Waregem ook zaterdag ontkennen dat de transfer rond is. Volgens de woordvoerder van de club blijft Hazard tot het einde van het seizoen voor Waregem spelen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni