'Thorgan Hazard op weg naar Anderlecht'

Thorgan Hazard in het shirt van Borussia Dortmund tijdens de vrinendschappelijke wedstrijd tegen Ajax op 6 augustus 2023 Thorgan Hazard in het shirt van Borussia Dortmund tijdens de vrinendschappelijke wedstrijd tegen Ajax op 6 augustus 2023
© PhotoNews
| Thorgan Hazard in het shirt van Borussia Dortmund tijdens de vrinendschappelijke wedstrijd tegen Ajax op 6 augustus 2023.
© PhotoNews
| Thorgan Hazard in het shirt van Borussia Dortmund tijdens de vrinendschappelijke wedstrijd tegen Ajax op 6 augustus 2023.

Thorgan Hazard staat op het punt om Borussia Dortmund te verlaten voor RSC Anderlecht, zo melden verschillende Belgische en Duitse media woensdag. Met de overgang van de 47-voudige Rode Duivel zou een bedrag van vier miljoen euro gemoeid zijn.

De intussen dertigjarige Thorgan Hazard begon onlangs aan zijn vijfde seizoen bij de Borussen, waar hij ondanks een nog tot medio volgend jaar lopende overeenkomst al een tijdje op een zijspoor was beland. Vorig seizoen werd hij in de terugronde met wisselend succes al uitgeleend aan PSV Eindhoven. In totaal heeft de winger 123 duels voor de Borussen achter zijn naam staan, dit seizoen kwam hij in vier competitieduels slechts zes minuten in actie. In het competitieduel van vorig weekend tegen Heidenheim haalde hij niet eens meer de selectie.

In de zomer van 2019 nam Dortmund Thorgan Hazard voor 25,5 miljoen euro over van reeksgenoot Borussia Mönchengladbach. Zij hadden hem vier jaar eerder na een succesvolle uitleenbeurt voor 8 miljoen euro weggeplukt bij Chelsea, waar hij sinds 2012 onder contract lag. Bij de Londenaars, waar hij destijds de kleedkamer deelde met broer Eden, zat een doorbraak er niet in. The Blues verhuurden hem dan maar voor twee seizoenen aan Zulte Waregem, waarmee hij in zijn eerste seizoen in de Jupiler Pro League zowaar vicekampioen werd, op amper twee punten van Anderlecht. Voor die prestaties werd hij begin 2014 beloond met de Gouden Schoen. In die periode stond hij al eens dicht bij een overstap naar de Belgische hoofdstad, maar na een transfersoap bleef hij Essevee uiteindelijk trouw.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?