Tielemans schiet Anderlecht met 2 wereldgoals naar de leiding

Mathias Declercq
© BRUZZ
19/02/2017

RSC Anderlecht heeft zich na een 1-4 zege op het veld van KV Oostende opnieuw mee aan de kop van het klassement gehesen. Tielemans mocht pas in de tweede helft invallen, maar besliste de wedstrijd onmiddelijk met twee buitenaardse goals in evenveel minuten.

Ondanks de knappe 2-0 zege tegen Zenit, schudde Anderlecht-coach René Weiler zijn team opnieuw flink door elkaar. Tielemans, Stanciu en Acheampong kregen rust, Teodorzcyk, Hanni en Trebel mochten wel opnieuw starten. Anderlecht wou mits drie punten opnieuw naast leider Club Brugge komen, Oostende kon een plaatsje in play-off 1 garanderen.

Dat leverde van in de beginminuten spektakel op. Bij Oostende dacht iedereen aan buitenspel toen de Roemeen al in de tweede minuut alleen op doel af mocht, maar de winger was wel degelijk door de buitenspelval geglipt en mocht Hanni de 0-1 op een schoteltje aanreiken.

Dimata maakt gelijk
Het spel ging na die vroege treffer goed op en neer. KV Oostende bevestigde ook de sterke thuisreputatie door snel en krachtig voetbal op de mat te leggen. Dat leverde na 25 minuten ook de gelijkmaker op, al voelde Anderlecht zich benadeeld na wel zeer licht handspel van Hanni in de eigen 16. Dimata, die heel de eerste helft een gesel was voor de defensie van de Brusselaars, maalde er niet om en plaatste de penalty ijzig kalm in de hoek.

1-1 was meteen ook de ruststand. Het tempo leek even uit de wedstrijd verdwenen, en Hanni tastte net voor het uur naar de lies. De Algerijn moest naar de kant en werd vervangen door Youri Tielemans.

Dat zou Anderlecht geen windeieren leggen. In minuut 66 toonde de 19-jarige Tielemans immers meteen waarom er over bedragen van 25 miljoen euro gesproken wordt bij zijn nakend vertrek uit het Astridpark. Prinsheerlijk was zijn uithaal van ver buiten de zestien, de bal verdween mooi in de linkerwinkelhaak voorbij een verbouwereerde Dutoit.

En Youri, die had er wel zin in. Amper twee minuten later kon hij opnieuw oprukken door het centrum. Wat heel het stadion van ver zag komen, gebeurde ook. Nog mooier dan bij de eerste goal nam hij de bal op de slof, om die netjes naar die andere winkelhaak te zien zoeven. En Dutoit? Die stond er bij en keer er naar.

Speler die 2 afstandsschoten scoort, is bijzonder. Dat die dat met twee verschillende voeten doet, is helemaal ongezien. #Tielemans #kvoand

— Guillaume Maebe (@GuillaumeMaebe) 19 februari 2017

Teodorzcyk ook nog aan het kanon
1-3 dus, en daar zou Oostende niet meer van herstellen. De Brusselaars konden al bij al eenvoudig de wedstrijd uitspelen. Helemaal op het einde van de wedstrijd maakte Teodorzcyk er nog zelfs 1-4 van. Maar er is maar één naam die over de tongen rolt vanavond, en dat is die van wonderboy Tielemans.

Anderlecht komt dankzij de zege opnieuw mee aan de leiding, naast Club Brugge. KV Oostende moet nog even voortbikkelen om een plaatsje in de top zes veilig te stellen.

Proficiat @rscanderlecht ofte vandaag FCTielemans met uiteindelijk verdiende zege #kvoand na hardbevochten maar toch sportieve match! 1-3

— Marc Coucke (@CouckeMarc) 19 februari 2017

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni